Helsingin kielilukio tarjoaa monipuolisia opintoja, jotka antavat hyvät valmiudet jatkoon


Helsingin kielilukion rehtori Sanna Manner, suomen- ja englanninkielisen linjan vastuuopettaja Joshua Webb, ja opiskelijaedustaja Frida Mellberg korostavat, että vaikka saman katon alla on todella monenlaisia ja eri maista lähtöisin olevia ihmisiä, on yhteishenki todella hyvä.

”Erilaiset opiskelijat avartavat toistensa maailmoja ja saavat liikkeelle todella hyviä keskusteluja”, Webb toteaa.

Lukio tarjoaa monipuolisen kattauksen opintoja, joista kielien osuus on merkittävin. Valittavia kieliä on 13, ja valikoimassa on eurooppalaisten kielten lisäksi japani, korea, kiina ja arabia. Yleislinjallakin on mahdollista suuntautua esimerkiksi luonnontieteisiin.

”Meillä on muun muassa paljon koulukohtaisia opintojaksoja fysiikasta. Näiden puitteissa on tehty myös opintomatkoja, hiljattain esimerkiksi Turun tähtitieteen laitokselle”, Manner mainitsee.

Kieliopintoihinkin kuuluu totta kai mahdollisuus opintomatkoihin.
”Viimeksi meillä oli kahden viikon matka Japaniin. Koen, että on todella arvokas osa opintoja päästä oppimaan kieltä myös paikan päälle”, Mellberg mainitsee.

Sujuva englanti avaa ovia jatko-opintoihin

Erityinen osa opintotarjontaa on kaksikielinen, suomen- ja englanninkielinen linja. Webbin mukaan sen tavoitteena on antaa opiskelijoille riittävän hyvä kielitaito ulkomailla suoritettaviin akateemisiin opintoihin.

”Se on tarkoitettu opiskelijoille, jotka haluavat nostaa englannin kielen tasoaan opetussuunnitelman tasoa korkeammalle.”

Myös muiden opintojen osalta tavoitteena on antaa opiskelijoille hyvät valmiudet korkeakouluopintoja varten. Manner näkee, että tämä tarkoittaa kuitenkin panostuksia opiskelijoilta itseltään.

”Meille sopii jokainen, joka on valmis tekemään paljon töitä. Vastapainoksi tarjoamme valtavia mahdollisuuksia rakentaa omaa polkua.”

Mellbergin mukaan vastuuta ei kannata kuitenkaan pelästyä, vaan nauttia opiskelusta.

”Lukiossa parasta on yksinkertaisesti uuden oppiminen, opitun tiedon yhdistely ja hyödyntäminen”, hän summaa.