Näin hyvä elämä rakentuu Päijät-Hämeessä
Päijät-Hämeen hyvinvointialue aikoo olla alan paras julkinen työpaikka vuonna 2025. Siihen tähtäävä henkilöstöohjelma muokkautuu 7 900 työntekijän voimin.
”Kyseessä on yhteinen matka kulttuurinmuutokseen. Haastamme jokaista osallistumaan oman työnsä kehittämiseen”, sanoo henkilöstöpäällikkö Marika Hämäläinen. ”Henkilöstöohjelma ei ole valmis vaan muokkaantuu tarpeiden pohjalta. Rohkeasti kokeilemalla löydämme parhaita malleja palvelemaan ammattilaistemme arkea.”
Lisää oppia tai uudelle uralle
Omaa osaamistaan voi kehittää monella tavalla tai opiskella kokonaan uuden ammatin. Esimerkiksi lähihoitaja voi lisäopinnoilla edetä sairaanhoitajaksi. Urapolkumalleja työstetään parhaillaan.
”Meillä saa käyttää 5–10 palkallista päivää koulutukseen tai oman osaamisen kehittämiseen. Jos haluaa omaehtoisesti hakeutua johonkin pidempään koulutukseen, siihen voi hakea apurahaa”, selvittää henkilöstön kehittämispäällikkö Satu Frisk.
Suosituksi on osoittautunut minityökierto, jossa työntekijä tutustuu toisen yksikön ammattilaisen työhön muutaman päivän ajan. Jos seurattavaa ei löydy omasta organisaatiosta, voi jopa mennä toiselle työnantajalle kasvattamaan osaamistaan.
Teinin vuoksi saa olla poissa
Työntekijöiden jaksamista edistävät muun muassa työyhteisövalmentajat, 400 euron ePassi, polkupyöräetu sekä työaikapankki ja -liukumat perhe-elämän yhteensovittamiseksi. Käytössä on myös teinivapaa, joka mahdollistaa muutaman päivän palkallisen poissaolon 12–17-vuotiaan lapsen sairastuessa tai kriisitilanteessa.
Lue lisää paijatha.fi/rekry