siirry sisältöön

Tapiolan Lämpö auttaa asiakkaitaan toimimaan vastuullisemmin ympäristö-, talous- ja sosiaalisissa asioissa

Pääkaupunkiseudulla toimiva kiinteistöalan monipalveluyritys Tapiolan Lämpö on asiakkaiden vastuullisuuden tukipilari.


Isännöinti-, huolto- ja viherpalveluita sekä teknisiä asiantuntija-, LVI -, ja remontointipalveluita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla tuottava Tapiolan Lämpö on kiinteistöalan suunnannäyttäjä matkalla kohti hiilineutraaliutta.

Organisaationa se on panostanut laajalti vastuullisuuteen, hiilidioksidipäästöjä on pienennetty muun muassa ajokaluston sähköistämisellä ja kierrätyksen tehostamisella. Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan ja heidät on sitoutettu turvalliseen ja taloudelliseen ajotapaan. Ympäristön, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden toimenpiteet halutaan jalkauttaa myös asiakaskuntaan.

”Vaikka lopullisia päätöksiä emme voi tehdä, autamme ja annamme tietoa keinoista, vaihtoehtoja toteutuksesta sekä työkaluja edistää vastuullisuutta”, mainitsee henkilöstö- ja viestintäjohtaja Carola Nores-Joukama.

henkilöstö- ja viestintäjohtaja Carola Nores-Joukama.

Vastuullisuutta parantavia toimenpiteitä on mittavasti tarjolla, haasteena voi olla, ettei niitä tunneta tai osata vertailla. Tapiolan Lämpö on luonut asiakkailleen kartoituskyselyn, jonka perusteella nähdään, millä tolalla taloyhtiön vastuullisuuteen liittyvät sosiaaliset -, ympäristö- ja talousasiat ovat. Kyselyn tuloksia voidaan puida isännöitsijän kanssa hallituksen kokouksessa ja tarvittaessa edistää teknisten asiantuntijoiden kanssa.

”Kartoitus antaa esimerkiksi tietoa siitä, kuinka rakennuksen energiatehokkuutta voi parantaa, asukkaiden hyvinvointia kehittää ja millä keinoin yhtiön taloutta saadaan vakaamaksi”, Nores-Joukama selittää. Hänen mukaansa päätöksentekoa usein ohjaava tekijä ovat kustannukset: onko hyvä hetki esimerkiksi vaihtaa lämmitystapa maalämpöön?

Vastuullisuustoimenpiteitä on kevyempiäkin, kuten vikatilanteista ilmoittamisen helpottaminen, asunkohtainen vedenkulutuksen seuranta, viihtyisyyden lisääminen viheralueita kehittämällä tai sähköautojen latauspisteiden kartoitus. Nores-Joukama jatkaa: ”Asiakkaille toteuttamastamme vastuullisuuskyselystä nousi esiin muun muassa huoli esteettömyyden tasosta, energiantehokkuustoimenpiteiden liian vähäinen viestintä sekä asukkaiden välinen huomaavaisuuden ja suvaitsevaisuuden puutos. Tulokset yllättivät minut! Onneksi teimme kyselyn, sillä nämä ovat suoria kehityskohteita, joissa voimme auttaa.”

Valikoidut

Viimeisimmät